Edirne İl Sağlık Müdürlüğü

Sağlık Bakanlığı
Edirne İl Sağlık Müdürlüğü

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

Edirne 112 Sınırlar Ötesi Acil Sağlık Ekibimiz Romanya’dan Hasta Nakli Gerçekleştirdi

Güncelleme Tarihi: 09/10/2017

Romanya’nın başkenti Bükreş’te geçen hafta kalp krizi geçiren ve baygın olduğu esnada tüm eşyaları hırsızlar tarafından çalınan 73 yaşındaki tır şoförü Rüstem Işık, 112 Acil Sağlık Komuta Merkezine ulaşarak Romanya’da yaşadıklarını ve durumunu aktardı.

Türk tır şoförü Rüstem Işık 112’ye yaptığı çağrıda, Bükreş’te bir hastanede zor şartlar altında olduğunu söyledi. Kimsesiz olduğu öğrenilen 73 yaşındaki tır şoförü Rüstem Işık’ın tedavisini Anavatanda yaptırmak istediğini belirtmesi üzerine Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri teyakkuza geçerek, bünyesinde bulunan ve 4 yıldır hizmet veren yurt dışı araç sigortalı ambulans ve AB pasaportlu sağlık ekibi Romanya’ya gitmek üzere Edirne’den çıkış yaptı.

Türk sağlık ekibini karşısında görünce gözyaşlarına hâkim olamadığı öğrenilen 73 yaşındaki tır şoförü Rüstem Işık da Edirne’ye sevki tamamlandıktan sonra Anavatana dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek; “Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Türkiye’mizin sağlık sistemindeki büyük gelişimini yakından görüyor ve farkımızın da giderek açıldığı gerçeğini paylaşmak istiyorum. Türk sağlıkçılarımızla gurur duyuyoruz. Allah onlardan razı olsun, sesimi duydular ve beni yapayalnız bırakmadılar” dedi.

Edirne İl Sağlık / Halk Sağlığı Müdürümüz Dr.A.Muhsin KİŞİOĞLU konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Yaklaşık 4 yıl önce kurduğumuz ve bugüne kadar yaklaşık 18 vatandaşımızın yurtdışında yardımına koşan, Edirne 112 Sınırlar Ötesi Acil Sağlık Ekibimizde gönüllü olarak görev yapan ve bu vaka için de yaklaşık 1000 km mesafeyi seve seve giderek tedavisine Türkiye’mizde devam edilmesini isteyen ve bize ulaşan kalp hastası tır şoförümüzü sağ salim bir şekilde Romanya Bükreş de yattığı hastaneden alıp Anavatana getiren değerli acil sağlık çalışanlarıma teşekkür ediyor ve hepsini gözlerinden öpüyorum. Ayrıca, Türkiye’de sağlık alanındaki gelişmeleri Avrupa’daki ülkelere bu vesileyle gösteren Edirne İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık çalışanlarımıza; başta 112 Komuta Kontrol Merkezi çalışanlarım ve Başhekimimize, büyük ve güçlü Devletimize yakışır bir şekilde özveriyle ve gururla hizmet veren tüm mesai arkadaşlarıma diyorum ki; ellerinize, emeklerinize sağlık… Tebrikler Edirne 112 Acil Sağlık” dedi.

• 01-haber-romanya-hs.png
  • 1-1.jpg