Edirne İl Sağlık Müdürlüğü

Sağlık Bakanlığı
Edirne İl Sağlık Müdürlüğü

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Kapsamında Gerçekleştirilen Kan Bağışı Kampanyasında Sağlık Yöneticileri ve Çalışanları Kan Bağışında Bulundu

Güncelleme Tarihi: 09/10/2017

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ve Edirne İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Türk Kızılay’ı Edirne Şubesi işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Edirne Saraçlar Caddesi üzerinde kurulmuş olan Kızılay kan bağışı çadırına ziyarette bulunan Edirne İl Sağlık/Halk Sağlığı Müdürü Dr.A.Muhsin KİŞİOĞLU, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz.Dr.Mustafa İshak YILDIRIM ve diğer sağlık yöneticileri ile sağlık çalışanları kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdiler.

Vatandaşlarımızla ve sağlık çalışanlarımızla birlikte kan bağışında bulunduktan sonra bir açıklama yapan İl Müdürümüz Dr.A.Muhsin KİŞİOĞLU; “Biz sağlık çalışanları, 15 Temmuz şehitlerimiz ile gazilerimizin anısına bugün kan bağışında bulunuyoruz. Kan bağışına katılacak bütün personelimize şimdiden teşekkür ediyorum. Kan bağışı önemlidir; yedeği, benzeri, yakını yoktur. İhtiyacı olan kişinin canınız olduğunu düşünerek, durumu müsait olanların mutlaka yıl içinde 3 veya 4 kez kan vermeleri gerektiğini önemle hatırlatmak istiyorum. Kan vermede hiçbir sakınca yok. Hatta kan veren insanların kemik iliği taze kan yaparak o insanın sağlığına katkıda bulunmakta, insan vücudu yeni kan üretmektedir. Kan vermek topluma hizmettir; yardımlaşma duygularımızı daha da geliştiren, toplumsal bir alışkanlık haline getirilmesi gereken önemli bir eylemdir.” dedi.

• 01-hsm.jpg
  • 02.jpeg